woensdag 14 augustus 2013

Dokter Tinus: Aflevering 1


Vanaf 21 augustus 2013 start het tweede seizoen van de serie Dokter Tinus, waarin dokter Martinus Elsenbosch een huisartsenpraktijk in Woerkum (Woudrichem) overneemt, nadat hij eerder de rol van topchirurg heeft vervuld. Het idee is naar een Britse serie genaamd Doc Martin, welke inmiddels in meerdere landen overgenomen is.

In Nederland is dit dus dokter Tinus geworden. De bewoners van Woerkum maken het hem niet makkelijk om een plek in te nemen in de hechte gemeenschap waarin iedereen elkaar kent. Dokter Tinus komt vaak erg bot uit de hoek en kan zich moeilijk inleven in de situatie van anderen, waardoor de meeste inwoners hem maar een 'koekert' vinden (vreemde vogel). Alleen Lisa, de schooljuf, vindt hem wel leuk, maar Tinus is niet zo'n romanticus dus dat zorgt voor ongemakkelijke situaties.

In het tweede seizoen gaat het niet anders. Woerkum krijgt te maken met een aantal nieuwe koekerts. Zo komen de ouders van dokter Tinus langs, de vader van Lisa en krijgt Ken een nieuwe liefde. Dat belooft dus weer genoeg hilarische en ontroerende momenten.

Cast: Jennier Hoffman, Jack Wouterse, Thom Hoffman, Tygo Gernandt
Regiseur: Pollo de Primentel
Distributeur: SBS Broadcoasting BV

Nu al de eerste aflevering kijken? Ga naar de website van SBS of bestel iiTelevisie.