zondag 3 november 2013

Legaal Divx films downloaden

DivX is een standaard om digitale videobestanden compact op te slaan door gebruik te maken van een “compressiealgoritme” dat geoptimaliseerd is voor video. Om DivX-formaat bestanden te kunnen afspelen, hebben programma's een “codec” voor dit algoritme nodig. In steeds meer hardware wordt een DivX-codec ingebouwd. Aan de codec zelf wordt doorgaans ook gerefereerd met het woord DivX.
Van illegaal naar legaal codec.
Probleem van DivX 3 was dat het illegaal was. Het bedrijf DivX Networks werd opgericht om een DivX-codec te ontwikkelen die wel legaal was en bovendien de beeldkwaliteit verbeterde. Nadat DivX4 uitgebracht was, veranderde DivX Networks van strategie. De licentie van de broncode liet het toe dat men de code kon nemen en deze commercieel mocht doorontwikkelen. Vanaf nu was DivX een gesloten project. DivX Networks had ook de merknaam DivX gekocht.
Sinds de laatste jaren verschijnen er steeds meer dvd-spelers die ook schijven met DivX-bestanden aankunnen. DivX is een zeer populair videoformaat op het internet. Via een torrentprogramma's worden duizenden films (illegaal) te downloaden aangeboden. Dvd-spelers met DivX 6.0 (DivX Ultra genoemd) kunnen ook ondertitelingbestanden lezen.

Bij Videoland kun je nu ook DivX films krijgen, geheel Legaal, dus downloaden maar!